zaterdag 16 oktober 2010

Yangzhou

Vrijdag 15 oktober 2010. Vandaag ben ik op pad geweest met de delegatie uit Yangzhou. De tocht werd vooral enerverend door het regenachtige weer. Vooral het uitje naar de Molenplaat vergde veel van het improvisatietalent.
Of het alleen beleefdheid was van de bezoekers, maar ik werd in alle toonaarden bedankt en bij herhaling uitgenodigd om toch zeker een keertje bij hun te komen kijken, in Yangzhou.
Yangzhou is ook de stadsregio, die bezocht werd door de Westbrabantse delegatie met onder meer Ad van der Wegen. Het feit dat hij recent hun regio had bezocht, bleek een schot in de roos te zijn!
Restauranthouder Chung (Miyako in Bergen op Zoom en Koi in Tilburg, binnenkort ook in ’s-Hertogenbosch) blijkt uit een naburige stad te komen. De chef was uit Tilburg gekomen om persoonlijk voor de Chinese gasten te koken.
We aten een vier-gangen menu: sushi van tonijn, zalm, garnaal, eendenmossel, …; halve kreeft; kipfilet met sesam; ijs. Veel spektakel, maar zeker ook bijzonder. Vooral in het gezelschap van de Chinese mannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten